Balgewenning

Balgewenning en bewegingsschool: Voor kinderen van 5 tot 9 jaar.

Voor alle jongens en meisjes die graag met andere kinderen wil sporten, en kiezen voor een balsport.

In deze groep leer je vooral de fysieke basisvaardigheden als lenigheid en coördinatie ontwikkelen door middel van spelvormen als 1 met 1 en 1 tegen 1. De kinderen ontdekken de vreugde van het samenspelen in de opdrachten en in wedstrijdjes 2 tegen 2.

De kinderen maken op een speelse en toffe manier een eerste keer kennis met de verschillende baltechnieken. Volleybal komt hier pas op de 2e plaats. Tijdens de lessenreeksevolueren de kinderen langzaam van individueel handelen naar aangepaste competitievormen met kindgerichte spelregels.

We maken een onderscheid tussen de bewegingsschool en balgewenning. Instappen in de bewegingsschool kan vanaf de 3de kleuterklas t.e.m. het 1ste leerjaar. Balgewenning is er voor kinderen van het 2de en 3de leerjaar. Van zodra het kind klaar is voor volleybal, gaat hij/zij naar de
groep ‘U11 Gemengd’. Vanaf dan krijgen de kinderen specifieke volleybal-training en kunnen zij meedoen aan de competitie. Het moment van overstap is voor elk kind verschillend en wordt door de trainers beoordeeld. Dit kan tijdens het jaar beslist worden.

Wij starten altijd de eerste week van september, de eerste 2 lessen mag je gratis ‘proeven’. Je mag op elk moment in het jaar starten bij Feniks Haacht.

Contact:
Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar jeugd@fenikshaacht.be.

Training:
Bewegingsschool:
– Zaterdag van 9u30 tot 10u30, GBS Haacht
– Woensdag van 14u30 tot 16u00, Sporthal Den Box
Balgewenning:
– Zaterdag van 10u30 tot 12u00, GBS Haacht
– Woensdag van 14u30 tot 16u00, Sporthal Den Box

Trainers:
– Loïse Artoos