Welkom bij Feniks Haacht

Wil je komen volleyballen bij de Feniks Haacht ? We helpen je graag verder:

Je hebt al beslist om te volleyballen ? Super ! Ik wil lid worden van Feniks Haacht. Hoe ? Ga snel naar deze link.

Wat kan ik kiezen ?

  • Ik heb nog nooit volleybal gespeeld:
   • Ik ben 6 tot 9 jaar oud, en heb nog nooit een balsport gedaan: kies dan voor ‘Balgewenning‘.
   • Ik ben jonger dan 11 jaar, en kan al heel goed met een bal overweg: kies dan voor ‘U11‘.
   • Ik ben ouder dan 10 jaar, en wil nog beginnen met volleybal: geen probleem, maar je zal wel een achterstand t.o.v. de andere kinderen moeten ophalen. Hiervoor zal je eerst een aantal maanden in een ploeg moeten spelen met jongere kinderen om snel de basistechnieken onder de knie te krijgen. Daarna sluit je aan bij een ploeg op jouw niveau/leeftijd.
  • Ik heb reeds volleybal gespeeld bij een andere club:
   • Ik ben jonger dan 18 jaar: kom gewoon naar een training van jouw leeftijd (zie jeugdploegen). Vraag wel eerst info via mail aan Tim Lemant
   • Ik ben ouder dan 18 jaar, en wil spelen in competitie verband: bij Feniks Haacht heb je zowel dames- als herenploegen.
   • Ik wil graag competitie spelen, maar niet (meer) trainen: onze VLM-ploeg is dan een mogelijkheid.

Je kan steeds een proeftraining aanvragen en op basis van je capaciteit en potentieel zal de club bepalen in welke ploeg je het best past.

 • Ik wil me recreatief amuseren met volleybal:
  • Bij Feniks Haacht moet je bij elke ploeg meedoen aan de competitie. Voor de ouders van jeugdspelers maken we een uitzondering. Voor hen is er een recreanten-ploeg opgestart. Zij trainen 1x per week, zonder competitie. Beweging en plezier is hier het belangrijkste.

Ons aanbod

Balgewenning – 6 tot 9 jaar:

In deze groep leer je vooral de fysieke basisvaardigheden als uithouding, lenigheid en coördinatie ontwikkelen door middel van spelletjes en spelvormen 1 met 1. De kinderen ontdekken de vreugde van het samenspelen in de opdrachten en in wedstrijdjes 1 tegen 1.

De kinderen maken op een speelse en toffe manier een eerste keer kennis met de verschillende baltechnieken. Volleybal komt hier pas op de 2e plaats. Tijdens de lessenreeks evolueren de kinderen langzaam van individueel handelen naar aangepaste competitievormen met kindgerichte spelregels. Voor alle jongens en meisjes die graag met andere kinderen wil sporten. Normaal vanaf 6-9 jaar, maar hier wordt ook al naar het niveau gekeken.

Wij starten altijd in september, de eerste 2 lessen mag je gratis ‘proeven’. Je mag op elk moment in het jaar starten bij Feniks Haacht.

Onder 11 jaar (U11):

Hier komen de jongens en meisjes aan hun trekken die graag twee maal per week met volleybal bezig zijn. Zij spelen in de competitie 2 tegen 2. Voor alle kinderen van het 4de en 5de leerjaar (of eventueel jonger) die gemotiveerd zijn om de stap naar competitievolleybal te zetten. We gaan ook naar de demotornooien van de Vlaams-Brabantse Volleybalbond, waar de spelers 1 tegen 1 of 2 tegen 2 spelen op een aangepast niveau.

Deelname aan competitie is verplicht.

Jeugdploegen:

Na de U11-gemengd spelen jongens en meisjes niet meer samen (uitzonderingen zijn mogelijk). De jongens en meisjes komen aan hun trekken in de volgende competitieploegen:

 • U11 (onder 11 jaar)
 • U13 (onder 13 jaar)
 • U15 (onder 15 jaar)
 • U17 (onder 17 jaar)
 • U19 (onder 19 jaar, enkel meisjes)

Leeftijd is echter niet de enige barometer. Ben je heel goed in volleybal kan het zijn dat je in een hogere leeftijdsgroep moet spelen. De ervaring leert ons dat kinderen vooral willen bijleren en spelen op hun niveau om deze sport graag te blijven doen.

Senioren:

Feniks Haacht heeft ook verschillende seniorenploegen waar je je kan bij aansluiten. Bekijk hiervoor de pagina met de seniorenploegen.