Kalender en rangschikking

Alle wedstrijden en rangschikkingen zijn makkelijk te raadplegen op www.volleyscores.be.

Het is ook mogelijk om de wedstrijden van jouw team automatisch in de agenda van je smartphone op te laden. Hier een voorbeeld met de U17-J (onderaan vind je alle server-adressen per ploeg terug !)

Toevoegen kalender per ploeg aan Google-kalender

Door bijhorende aanwijzingen te volgen kun je de wedstrijden van jouw team met je smartphone synchroniseren. Als voorbeeld werken we hier nu met het team “Reeks U17J1P U17 Jongens 1ste Provinciale”.

 • Wedstrijdwijzigingen worden automatisch aangepast in je agenda, dus altijd de laatste informatie
 • Het is mogelijk om ook andere wedstrijden te synchroniseren (andere reeksen, clubs en/of ploegen)
 • Niet je eerste keer? hier de link: https://www.volleyscores.be/calendar/team/21377 voor de Ploeg (U17J1P) FENIKS HAACHT

De te volgen werkwijze is verschillend en afhankelijk van het soort agenda dat je gebruikt.
Indien het type van je smartphone of agenda hier niet wordt weergegeven, betekent dit niet dat ze niet wordt ondersteund. De wedstrijd-informatie wordt aangeleverd in het standaard ical-formaat (.ics). Op internet kun je vinden hoe je jouw smartphone kunt abonneren (subscribe) op een kalender. Wens je ook de automatische updates dan is het essentieel dat je de smartphone abonneert, en de informatie niet slechts eenmalig importeerd.

Als je twijfelt of je agenda up to date is, dan kun je een wedstrijd openen in je agenda. Daarin staat aangegeven wanneer deze voor het laatste is geupdate. Als alles goed is ingesteld wordt je agenda minstens 1x per dag geupdate.

ANDROID (smartphone Samsung, Motorola, Acer, …. géén iPhone):

Je android smartphone is standaard gekoppeld aan één of meerdere google-accounts. Om de wedstrijden van de Reeks U17J1P U17 Jongens 1ste Provinciale te synchroniseren moet je onderstaande URL aan je team-kalender toevoegen. Hierdoor komt deze agenda naast de bestaande agenda’s zichtbaar op je smartphone:

 1. Voeg de team-calendar toe aan je google-account. Dit kan op twee manieren:
  1. De eenvoudigste manier is door op deze link te drukken. Afhankelijk of je al bent ingelogd op je google account wordt er gevraagd in te loggen en moet je bevestigen dat je de kalender wenst toe te voegen. Deze methode werkt helaas niet altijd. Soms moet je het twee keer proberen. Als het blijft falen moet je de handmatige manier gebruiken.
  2. Indien de eerste manier niet werkt, kun je ook handmatig de kalender toevoegen in je google account:
   1. Log in je google account en ga naar je google calendar op internet
   2. Kopieer het volgende adres https://www.volleyscores.be/calendar/team/21377 en voeg deze url toe zoals hieronder aangegeven:
 2. Zorg ervoor dat je smartphone goed synchroniseerd met je google-agenda:
  1. Zet synchronisatie aan. Dit kun je op je smartphone vinden onder: ‘Instellingen – accounts’
  2. Stel in de agenda die je gebruikt op je smartphone in dat de team-calendar ook gesynchroniseerd en getoond mag worden.

  Deze laatste twee stappen zijn standaard voor een android smartphone, echter, gaat het net daar vaak mis. Wanneer deze instellingen niet goed zijn ingesteld wordt de kalender niet automatisch geupdate. Mocht je twijfelen of de team-calendar wel up to date is, dan kun je een wedstrijd openen in je agenda. Daarin staat aangegeven wanneer deze voor het laatste werd geupdate. Als alles goed is ingesteld wordt een kalendar minstens 1x per dag geupdate.

 

IPHONE (iOs)

Voor het abonneren op een team-calendar moet je op een iPhone de volgende stappen doorlopen:

 1. Kies Settings – Mail, Contacts, Calendars – Add Account – Other – Add Subscribed Calendar
 2. Voer https://www.volleyscores.be/calendar/team/21377 in als server address, en kies ‘Next’
 3. De iPhone probeert een beveiligde verbinding op te zetten, echter biedt volleyscores de openbare agenda’s niet beveiligd aan. Na een halve minuut geeft de telefoon aan dat een beveiligde verbinding niet lukt en vraagt of hij verder mag gaan zonder SSL. Bevestig met ‘Continue’.
 4. Kies ‘Save’

 

OUTLOOK

Als je geen gebruiker bent van een smartphone kun je de agenda ook toevoegen op je PC, bijvoorbeeld bij Outlook (De beschrijving is gebaseerd op een Engelse versie van Outlook 2007).

 1. Ga naar Tools – Account settings
 2. Selecteer de tab ‘Internet Calendars’, en kies New
 3. Voer https://www.volleyscores.be/calendar/team/21377 in als server address voor de Ploeg (U17J1P) FENIKS HAACHT, en kies ‘Add’
 4. Voer een naam in voor deze agenda, bijvoorbeeld de naam van de club, ploeg of reeks, en kies ‘Ok’

 

Bron: www.volleyscores.be