Club-info

Welkom bij Volleybalclub Feniks Haacht. Op deze pagina kan je kort een beetje geschiedenis van onze club terugvinden.
 
Feniks Haacht is de fusieclub van Olympia Haacht en De Mitters Wespelaar. In april 2017 werd er beslist om de krachten te bundelen en als 1 club uit te komen in Haacht en omstreken. Na een omvangrijke poll werd Feniks Haacht als nieuw naam gekozen door de clubleden.
 
De Feniks symboliseert de fusie op een perfecte manier: een feniks is een dier uit de Griekse en Chinese mythologie en symboliseert de wedergeboorte uit Eigen assen (zie Wikipedia).
 
Volleybalclub Olympia Haacht is de oudste club van de twee. Daarom werd ook het stamnummer van deze club overgehouden voor de fusieclub. Voor de clubkleuren werd er wit en rood gekozen, o.w.v. de kleuren van de gemeente Haacht.
 
Volleybalclub De Mitters heeft een rijke geschiedenis. De club werd opgericht in café de Zwaan, onder de Wespelaarse kerktoren. De naam De Mitters werd geïnspireerd door de toenmalige uitbaatster van café De Zwaan, Mit (Margriet). In de groep jongeren die regelmatig het café bezochten speelden al enkele jongens volleybal in clubs buiten de gemeente Haacht. De wil om samen te spelen was voldoende om in het stamcafé bij Mit een nieuwe volleybalclub boven de doopvont te houden. In september 1978 startten de De Mitters in de competitie.