Voor onze trainers…

Inhoud
* Start2Volley Clinics
* Trainerscursussen
* Multimove begeleider
* Jeugd traint Jeugd
* Train-The-Trainer (TTT)
* Trainersmateriaal Feniks Haacht

Start2Volley Clinics

Elk jaar wordt een praktijkgerichte Start2Volley-clinic georganiseerd voor de mensen die zich bezighouden met het begeleiden van onze jongste volleyballertjes. Meer info hier.

Trainer-cursussen

Elk jaar heb je verschillende kansen om een trainerscursus voor volleybal te volgen. Van onze jeugdtrainers wordt verwacht dat zij minimum in bezit zijn van een initiator-cursus (of dit diploma halen binnen de 2 jaar).
Het pad dat je als trainer moet/kan volgen: Initiator -> Instructeur B -> Trainer B -> Trainer A.

Wanneer is er een cursus? Zoek hier.

Multimove-begeleider cursus

Waarom multimove?
https://www.sport.vlaanderen/sportactiviteiten/voor-elke-leeftijd-wat/multimove/

Opleiding: Sint-Katelijne-Waver op 26/04/2019 (https://www.sport.vlaanderen/VTS-opleiding?activiteitId=72828&opleidingId=1488#)h

Jeugd-Traint-Jeugd

Jeugdtrainers opleiden is cruciaal voor het voortbestaan van onze club, en is dus opgenomen in onze missie en doelstellingen. Om dit te realiseren is het project ‘JeugdTraintJeugd’ opgestart, met als 2 doelen:
– Vanaf U11 leren onze spelers om training te geven (bijv laatste 10′ van de training heeft een jeugdspeler een oefening voorbereid, passend in het leerplan van de groep).
– Vanaf U17 worden de spelers gevraagd om assistent-trainer te zijn (per 2).

Zin om training te geven aan onze jeugd? Contact: Pieterjan Volckaert.

Train-The-Trainer

Op regelmatige tijdstippen organiseren we een TTT-sessie voor al onze trainers. Zo zijn er dec ’18 2 sessies doorgegaan van 3 uur. Focus ligt hier op de verschillende technieken, waarbij we op basis van eigen video-materiaal op zoek naar foute technieken bij onze spelers, en hoe de juiste techniek aan te leren. Lesgever: Geert Ysebaert.

Trainersmateriaal Feniks Haacht

Voor onze trainers is massa’s materiaal aanwezig op onze google drive (https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B7YNMQpabqjKMVIxSEpSQVdseGM).
Hier vind je heel veel trainersmateriaal, zo ook alles van de TTT’s.
Contact: Pascal Cuppens